28 september 2015

Hoofdpijn

 

hoofdpijnEr zijn verschillende vormen van hoofdpijn:

  • Cervicogene hoofdpijn
  • Spierspanningshoofdpijn
  • Hoofdpijn door medicatiegebruik
  • Clusterhoofdpijn
  • Migraine
  • Aangezichtspijn

In het geval van aangezichtspijn, hoofdpijn door medicatiegebruik, clusterhoofdpijn en migraine kunt u terecht bij de huisarts.

Bij spierspanningshoofdpijn en cervicogene hoofdpijn kunt u zich melden bij de fysiotherapeut.

Spierspanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Men vermoed dat een verhoogde spanning van de spieren in de nek zorgen voor hoofdpijn. De kenmerken van spierspanningshoofdpijn zijn niet voor iedere patient hetzelfde. Over het algemeen zit de pijn aan beide zijden van het hoofd. Het kan voelen als een strakke band om het hoofd. Het is een zeurende hoofdpijn die vanuit de nek komt opzetten. Vaak zijn nek en schouders ook stijf en pijnlijk. Als de pijn heel erg is kan misselijkheid voorkomen (zonder braken).

De behandeling van de fysiotherapeut bestaat uit houdingsadviezen, oefeningen en het verbeteren van de beweeglijkheid van de nek.

 

Bij cervicogene hoofdpijn is er  een drukkende, knellende pijn in het hoofd. Deze vorm van hoofdpijn komt voort vanuit de nek. De pijn zit meestal aan één kant van het hoofd. Het kan zijn dat aan die kant ook pijn in nek of arm aanwezig is. De pijn is constant aanwezig. Vaak zijn de bewegingen van de nek stijf en beperkt. Bij deze vorm van hoofdpijn hoort geen misselijkheid of braken.

De behandeling van de fysiotherapeut bestaat uit houdingsadviezen, oefeningen en het verbeteren van de beweeglijkheid van de nek.

Call Now Button