17 juni 2015

Therapie aan huis

Therapie in de thuiszorg

_MG_0413web

 

U wilt, met het ouder worden, zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. U wilt daarbij zo onafhankelijk en zelfstandig mogelijk blijven. Om aan deze wensen te kunnen voldoen is het belangrijk dat uw zelfredzaamheid zo veel mogelijk behouden blijft en dat er een veilige woonsituatie is. Therapie in de thuiszorg kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. In de thuissituatie wordt er een functionele training gegeven. Denk dan bijvoorbeeld aan: uit bed komen, traplopen, opstaan en boodschappen doen.

 

Thuiszorgtherapie heeft een aantal specifieke aandachtsgebieden:

  • bent u onlangs gevallen, bang om te vallen of wankel ter been?¬† De therapeut in de thuiszorg doet een risico-inventarisatie bij u en uw omgeving , oefent met u zodat¬† u uw zelfvertrouwen herwint, werkt met u aan uw balans en adviseert, wanneer nodig, bij de aanschaf van hulpmiddelen.
  • heeft u moeite met dagelijkse bewegingen zoals bijvoorbeeld¬† het gaan zitten en weer opstaan, lopen of traplopen etc. ? De therapeut in de thuiszorg oefent deze vaardigheden met u en werkt samen met u aan spierversterking en een betere conditie.
  • Is er sprake is van een kwetsbare balans in de thuissituatie? redden u en uw mantelzorger het nog alleen thuis? (Mantelzorg is zorg die vrijwillig aan naasten wordt gegeven door naasten, het zijn meestal familieleden die de zorg van een hulpbehoevende partner of ouder op zich nemen.) De therapeut in de thuiszorg kijkt samen met u en uw mantelzorger naar al uw activiteiten en ondersteunt en adviseert hierbij.
  • Bij palliatieve zorg: voor het geven van houdingsadviezen, adviezen bij transfers en ontspannings- en ademtherapie.
  • Bij ontslag uit het ziekenhuis: ter controle van uw veiligheid, leefomgeving en mobiliteit en het bevorderen van uw zelfredzaamheid

 

Voor meer informatie of een afspraak, bel 0497-517272.

Call Now Button