3 juni 2015

Vergoeding

 

Wat fysiotherapie voor u kost, hangt grotendeels af van de manier waarop u bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering met een dekking voor fysiotherapie. Een deel betaalt fysiotherapie zelf.

Hebt u een aanvullende verzekering?

Als u een aanvullende verzekering hebt, zijn er twee situaties. Uw fysiotherapeut heeft wel of geen contract met uw zorgverzekeraar. Hieronder leest u hoe het in beide gevallen zit met de kosten.

Situatie A: uw fysiotherapeut heeft wel een contract met uw zorgverzekeraar
Heeft uw fysiotherapeut een contract met uw zorgverzekeraar dan krijgt u na een behandeling geen factuur. Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten rechtstreeks aan de praktijk. De enige kosten waar u mee te maken heeft is de premie die u voor uw zorgpolis betaalt.
Als u meer behandelingen fysiotherapie heeft genoten dan de aanvullende verzekering vergoed, krijgt u een factuur voor het verschil.

Situatie B: uw fysiotherapeut heeft geen contract met uw zorgverzekeraar
Heeft uw fysiotherapeut geen contract met uw verzekeraar dan ontvangt u een factuur voor de behandeling(en). Deze factuur is gebaseerd op de tarievenlijst van uw fysiotherapeut. Nadat u de factuur heeft betaald, kunt u de kosten declareren bij uw zorgverzekeraar (mits de betreffende behandeling wordt vergoed).

Fysiotherapie zelf betalen?

Hebt u besloten geen aanvullende verzekering af te sluiten voor fysiotherapie, dan zult u in de meeste gevallen de kosten daarvoor zelf moeten betalen.

Voor aanvullende vragen over vergoeding van kosten fysiotherapie kunt u terecht bij uw zorgverzekeraar of kijk hier op de website van onze beroepsvereniging.

Call Now Button