12 november 2022

Contractering 2023

Contractering 2023

 

Vital Fysiotherapie is op 1 oktober 2022 organisatorisch samengegaan met MERAS Fysiotherapie. Daarmee zijn een groot aantal processen efficiƫnter ingericht. Zo ook de contractering met zorgverzekeraars.

In 2023 zijn de met alle zorgverzekeraars contracten ondertekend, met uitzondering van Zorg en Zekerheid en ONVZ/PNO/VvAA/Just.

De reden is hiervoor is dat Zorg en Zekerheid zodanige eisen stelt dat we vanuit Vital Fysiotherapie daar niet aan kunnen voldoen. Hierdoor gaat het tarief voor de behandeling met bijna 8% omlaag. Dit is voor ons onacceptabel. Het gevolg van het niet tekenen van het contract is dat wij de rekening van de behandelingen bij u in rekening brengen tegen de tarieven die de kostprijs dekken. U dient deze aan ons te betalen en kunt de rekening bij ZenZ indienen. Mogelijk krijgt u niet het volledige bedrag van uw verzekeraar terug. Wij adviseren u daarom indien u bij ZenZ bent verzekert, goed bij uw zorgverzekeraar na te vragen zijn wat de consequenties zijn.

ONVZ is een restitutie zorgverzekeraar. Dat betekent dat u bij elke zorgverlener terecht kunt, ook als deze geen contract met ONVZ heeft. ONVZ zal het gedeclareerde bedrag vergoeden indien de behandelingen vallen binnen de polisvoorwaarden van de basisverzekering of uw aanvullende verzekering. LET OP bij Just zijn aanvullende bepalingen van toepassing waardoor een beperkt percentage van de declaratie vergoed wordt.
Vital Fysiotherapie zal de behandelingen bij ONVZ wel rechtstreeks en digitaal declareren. Niet vergoede behandelingen worden alsnog bij u in rekening gebracht.

 

Onderstaand overzicht laat zien met welke zorgverzekeraars MERAS Fysiotherapie en Vital Fysiotherapie in 2023 wel en geen contract heeft.

Call Now Button