29 juni 2015

Voeten

 

Heeft u pijn aan uw voeten? voetpijnv
Heeft u pijn als u lang moet staan?

Voetpijn, voetproblemen en voetklachten komen veel voor. U heeft het vast zelf wel eens meegemaakt. De voet is een ingewikkeld onderdeel van ons lichaam en bevat wel 33 gewrichten en 26 botten, die allemaal omhuld zijn met een netwerk van pezen en spieren.

Het is dus niet heel verwonderlijk dat er af en toe wat aan de voet mankeert. Vaak zit de pijn in de bal van de voet. De klachten kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan.

Voetpijn kan diverse oorzaken hebben u kunt hierbij denken aan: een breukje, een peesontsteking, een spierscheurtje, een hielspoor, een achillespees blessure, platvoeten of doorgezakte voeten.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

We kijken samen met u wat de oorzaak of achtergrond van uw voetklachten is. Is dit pijn? of beweegt u verkeerd?  Is er stijfheid of zijn uw spieren minder sterk geworden? Afhankelijk van de oorzaak gaan we kijken hoe we de pijnklachten kunnen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het verbeteren van de beweeglijkheid van de voet, uw houding aanpassen en de kracht en coördinatie van de spieren rondom de voet te trainen. De fysiotherapeut zal met u kijken wat voor u de meest geschikte behandeling is. Vaak zal de fysiotherapeut u specifieke oefeningen meegeven die u zelf thuis kunt doen. Wat kunt u zelf doen?

Houd je voeten schoon en droog, loop en sta in de juiste houding, kies de juiste schoenen.

Blijkt uit onderzoek dat de klachten beter te behandelen zijn door een podotherapeut, bv door het inzetten van steunzolen, dan zullen wij u doorverwijzen.

Bel 0497-517272 voor het maken van een afspraak.

Call Now Button