29 juni 2015

Lopen

Heeft u moeite met lopen?

Of bent u eens of vaker gevallen?

Naarmate u ouder wordt verandert het lichaam. Dat is normaal. We zien hierbij dat met stijgen van de leeftijd de spierkracht gaat afnemen. Daarnaast worden de spieren stijver omdat het bindweefsel in de spieren stugger wordt. Ook verandert de lichaamshouding wat kan leiden tot valincidenten.
Naast de “normale veroudering” kan het looppatroon veranderen door een ziekte of aandoening. Bijvoorbeeld door pijnklachten bij spierreuma of door een verlamming na een beroerte.

Bekende risicofactoren voor vallen zijn een slechte gezondheid, inactiviteit en gevaren in de omgeving. De fysiotherapeut van Vital Fysiotherapie kan nagaan of die risicofactoren bij u aanwezig zijn.
Doel van de fysiotherapie is het bestrijden van inactiviteit omdat dit de kans op vallen vergroot. Oefeningen ter versterking van de spieren en verbetering van het evenwicht maken de kans op vallen kleiner. Soms zijn hulpmiddelen nodig voor de veiligheid. De fysiotherapeut van Vital Fysiotherapie kan samen met u kijken welk hulpmiddel geschikt is.

Bel 0497-517272 voor het maken van een afspraak.

Call Now Button