29 juni 2015

Knie

knee_pain

Heeft u pijn in uw knie?
Heeft u pijn bij traplopen?
Heeft u pijnklachten tijdens het hurken?

Kniepijn is een van de meest voorkomende pijnklachten, vooral bij 65 –plussers.
Uw  kniegewricht wordt gevormd door het bovenbeen en het scheenbeen. De knieschijf ligt aan de voorzijde van het kniegewricht.

Pijn in de knie kan verschillende oorzaken hebben. Meestal wordt de pijn veroorzaakt door een aandoening van het kniegewricht en / of de omliggende spieren. U kunt hierbij denken aan: een beschadiging door een val, verkeerde beweging of overrekking  (bijvoorbeeld meniscusletsel of een scheur in de kruisband) of artrose (slijtage) van het kniegewricht. De knie wordt (geleidelijk) dik en kan veel pijn doen. Enkele risicofactoren voor het ontstaan van kniepijn zijn: overgewicht, afwijkende stand van het been, veel op de knieën zitten, veel door de knieën buigen, zware fysieke belasting.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

We kijken samen met u wat de oorzaak of achtergrond van uw knieklachten is. Mogelijk is dit pijn, stijfheid of zijn uw spieren minder sterk geworden. Afhankelijk van de oorzaak gaan we kijken hoe we de pijnklachten kunnen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het verbeteren van de beweeglijkheid van de knie , uw houding aanpassen en de kracht en coördinatie van de spieren rondom het kniegewricht trainen. De fysiotherapeut zal met u kijken wat voor u de meest geschikte behandeling is. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u zelf blijft bewegen binnen uw mogelijkheden, zonder de knie al te veel te belasten. Vaak zal de fysiotherapeut ook oefeningen meegeven die u thuis kunt doen. Door het bewegen zal u minder pijn ervaren en ook gemakkelijker kunnen bewegen dan ervoor. Geoefende spieren geven de knie meer stevigheid waardoor hij meer kan verdragen en minder pijn doet.

Bel 0497-517272 voor het maken van een afspraak.

Call Now Button