29 juni 2015

Schouder of bovenarm

 

schouderpijnHeeft u pijn tijdens het bewegen van uw arm? 
Heeft u pijn bij het kammen van uw haren?

Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht als u uw arm beweegt en soms ook als u hem stil houdt. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of de vingers. Door de pijn kunt u uw arm vaak niet goed bewegen, bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden of het kammen van uw haar.

De pijn aan uw schouder en / of arm  kunnen uw dagelijkse bezigheden en werk belemmeren. Ook ’s nachts kan de pijn heel hinderlijk zijn.

Schouderpijn kan diverse oorzaken hebben. Ze kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan. Soms komen de klachten door overbelasting van uw schouder. Vooral langdurig dezelfde bewegingen maken kan irritatie en ontsteking in de schouder veroorzaken. Dit komt vaak doordat de aansturing van de spieren rondom het schoudergewricht niet optimaal is. De pijnklachten kunnen ook te maken hebben met spanningen. Daarnaast komen schouderklachten ook vaak voor in combinatie met nekklachten.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

We kijken samen met u wat de oorzaak of achtergrond van uw nekklachten is. Is dit pijn? of beweegt u verkeerd?  Is er stijfheid of zijn uw spieren minder sterk geworden? Afhankelijk van de oorzaak gaan we kijken hoe we de pijnklachten kunnen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het verbeteren van de beweeglijkheid van de schouder, uw houding aanpassen en de kracht en coördinatie van de spieren rondom het schoudergewricht trainen. De fysiotherapeut zal met u kijken wat voor u de meest geschikte behandeling is. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u zelf blijft bewegen binnen uw mogelijkheden. Vaak zal de fysiotherapeut ook oefeningen meegeven die u thuis kunt doen.

Bel 0497-517272 voor het maken van een afspraak.

Call Now Button