29 juni 2015

Nek

 

Heeft u pijn aan uw nek?
Heeft u moeite of pijn bij omkijken? nekpijn
Of bent u af en toe duizelig als u met uw nek beweegt?

Nekpijn is een klacht die veel voorkomt, ongeveer twee op de drie mensen heeft wel eens last van pijn in de nek.

Gewone nekpijn kan plotseling ontstaan of meer geleidelijk en is vaak hevig of zeurend.

Bij forse pijnklachten zullen voor u bepaalde houdingen en bewegingen soms niet goed mogelijk zijn. Ook kunnen de pijnklachten die u ervaart samengaan met een stijf gevoel of uitstralende pijn naar uw hoofd, schouder of arm.

Nekpijn kan er bij u dan soms ook voor zorgen dat het lastig is om  de dagelijkse dingen normaal te doen.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor uw nekpijn zoals: spanningen, overbelasting, een verkeerde beweging of houding, na een val, stijve spieren,whiplash, artrose (slijtage), botontkalking of een nekhernia.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

We kijken samen met u wat de oorzaak of achtergrond van uw nekklachten is. Mogelijk is dit pijn, stijfheid of zijn uw spieren minder sterk geworden. Afhankelijk van de oorzaak gaan we kijken hoe we de pijnklachten kunnen verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het verbeteren van de beweeglijkheid van de nek, de spierspanning verminderen, uw houding aanpassen en de kracht en coördinatie van de spieren trainen. De fysiotherapeut zal met u kijken wat voor u de meest geschikte behandeling is. Natuurlijk is het wel belangrijk dat u zelf blijft bewegen binnen uw mogelijkheden. Vaak zal de fysiotherapeut ook oefeningen meegeven die u thuis kunt doen. Door het bewegen zal u minder pijn ervaren en ook gemakkelijker kunnen bewegen dat ervoor.

Bel 0497-517272 voor het maken van een afspraak.

Call Now Button